dennenpollen
12/20/2023
3 min

Dennepollen en Testosteron

12/20/2023
3 min

Ooit gehoord van dennenpollen? 


Toen ik van de voordelen hoorde stond ik versteld! 


Dennenpollen dienen mogelijk zelfs als testosteronbooster.


Ik heb hier alle informatie over dennenpollen op een rijtje gezet zodat jij kunt overwegen om dit supplement toe te voegen aan je dieet! 


De voordelen zijn nogmaals echt niet te geloven! dennenpollenWat zijn Dennenpollen?


Dennenpollen worden geproduceerd door verschillende soorten dennenbomen, bloeiende planten en grassen. Het is eigenlijk het mannelijke bevruchtende onderdeel van deze planten en heeft een korrelige en poederachtige textuur. 


Dennenpollen zijn afkomstig van verschillende soorten dennenbomen, waaronder de Masson-den (Pinus massoniana), de Chinese rode den (Pinus tabulaeformis) en de Schotse den (Pinus sylvestris). 


Dennenpollen in Voedingssupplementen 


Je kunt dennenpollen vinden in verschillende voedingssupplementen. Ze kunnen worden aangeboden in dennenpollenpoeder, dennenpollencapsules of dennenpollentincturen.


Dennenpollen zijn samengesteld uit meer dan 20 verschillende aminozuren, 14 vitaminen (waaronder vitamine D3) en 24 mineralen (waaronder ijzer, fosfor, zwavel, selenium, kalium, calcium, zink, mangaan en koper) naast 18 natuurlijke enzymen en plantenhormonen 


Voordelen Dennenpollen 

Dennenpollen worden al lange tijd gebruikt voor verschillende gezondheidsgerelateerde doeleinden, zoals: 


  • Vertragen van veroudering 
  • Verminderen van vermoeidheid 
  • Stimuleren van testosteron 
  • Toename van focus 
  • Behandeling van diverse aandoeningen, waaronder verkoudheid, obstipatie en prostaatziekte


dennenpollen vitaliteit


Dennenpollen studies 

Desondanks hebben wetenschappers actief onderzoek gedaan naar de voordelen van dennenpollen. Hier volgt wat het onderzoek tot nu toe heeft aangetoond: 

Voedingswaarde dennenpollen bevatten eiwitten, vetzuren, koolhydraten, mineralen zoals calcium en magnesium, en vitaminen zoals B-vitaminen en vitamine E. 

Hoewel er weinig studies zijn uitgevoerd bij mensen over de voordelen van dennenpollen als voedingssupplement, suggereert een kleine studie bij varkens dat dennenpollen als vezelsupplement kunnen dienen, omdat ze de ontlasting verhogen en het watergehalte ervan verhogen. 

Dennenpollen en Anti-veroudering 

Een studie uit 2012 onderzocht de anti-verouderingseffecten van dennenpollen bij gekweekte menselijke cellen en muizen. De resultaten toonden aan dat dennenpollen replicatieve senescentie (het beperkte aantal keren dat cellen kunnen delen) vertraagden in menselijke cellen. 

Bij muizen voorkwamen dennenpollen geheugenfouten en vertoonden ze een toename van de activiteit van antioxidante moleculen en een afname van moleculen geassocieerd met ontsteking. 

dennenpollen en anti-aging

Antioxidante eigenschappen 

dennenpollen vertonen antioxidante eigenschappen, wat betekent dat ze schade aan cellen door vrije radicalen kunnen vertragen of stoppen. Antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van veroudering en aandoeningen zoals kanker. Onderzoek toont aan dat dennenpollenextract vergelijkbare antioxidante activiteit heeft als een controle-antioxidantverbinding en tevens een ontstekingsremmend effect heeft. 

Testosteron en Dennenpollen 

De afgelopen 50 jaar is het gemiddelde testosterongehalte van mannen met meer dan 50% gedaald. 


Dat is meer dan 1% per jaar! Het is dus van groot belang om de testosteronniveaus van mannen weer een beetje op te schalen omdat dit anders grote gevolgen heeft. 

Mannen hebben minder sex drive, kunnen minder goed spiermassa maken en worden minder vruchtbaar

Met de snelheid waarmee de testosterongehaltes dalen is het bijna onmogelijk om over een paar decennia voort te planten. Het overbevolkings probleen zou dan vanzelf opgelost moeten worden. 

De dennenpollen van de Schotse den (Pinus sylvestris) bevat testosteron. 10 gram dennenpollen van deze den bevat ongeveer 0,8 microgram testosteron. Dit is dus een interessante optie om toe te voegen aan je dieet en je testosteron te verhogen met dennenpollen 

Ook als je dit als vrouw leest, laat dit stukje een lezen aan je man! Dit is ook belangrijk voor jullie toekomstige gezin. 


Hoewel pollen vaak geassocieerd wordt met allergieën, wordt dennenpollen al lang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege vermeende anti-verouderingseigenschappen en andere gezondheidsvoordelen waaronder het verhogen van testosteron. 

Als deze blog je heeft geïnspireerd om dennenpollen te gaan gebruiken ben ik zeker benieuwd naar jouw ervaring!

Ik ga dit in ieder geval zeker proberen! 


Bestel hier jouw Dennenpollen!